Verantwoord toerisme

Kamunyak Travel is een voorstander van het betrekken van de lokale bevolking bij het groeiende toerisme. Wij zijn van mening dat iedereen een kans verdiend. Daarom werken wij graag samen met accommodaties en activiteiten die het logo van FTTSA (Fairtrade Tourism South Africa) mogen dragen of op een andere manier bijdragen aan verantwoord en duurzaam toerisme. Belangrijk is dat het geld direct bij de gemeenschap komt. Bijvoorbeeld kopen bij de lokale winkel, bewoners in de townships helpen bij het aanplanten van een eigen groetentuin en hun in eerste aanleg voorzien van de benodigde materialen en zaden. Vervolgens kopen wij hun groenten weer voor een community kitchen die dagelijks kookt voor meer dan 150 straatkinderen. Van de opbrengst kunnen ze dan weer nieuwe zaden en plantjes kopen.

Een percentage van onze verkochte reizen wordt besteed aan onze projecten in de townships van Kaapstad. Denk dan aan de eerder genoemde community kitchen, een kindercrèche en een opvangcentrum voor mishandelde vrouwen en kinderen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat alleenstaande moeders bijvoorbeeld een computer cursus kunnen volgen waardoor ze meer kansen hebben op de arbeidsmarkt.

Overnachten in een township: Experience Shack Chic
Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om te overnachten in een bijzonder sfeervol guesthouse in één van de townships van Kaapstad. Met hulp van Nederlandse mensen heeft Gladys haar droom kunnen waarmaken: een eigen guesthouse waar u een heerlijk onderkomen vindt. Gladys neemt u graag mee op een wandeling door de omgeving waarbij u kennis maakt met de vriendelijke bevolking. En natuurlijk steunen wij dit project van harte. Het filmpje geeft u al een eerste indruk. Wij garanderen u een onvergetelijk (en veilig) verblijf.

 

Vrijwilligerswerk in een township
Wij krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om vrijwilligerswerk te doen bij onze projecten in de townships. Laat ons weten waar uw belangstelling naar uitgaat en samen met Jorvan Community Outreach bieden wij u een werkplek die aansluit bij uw interesse. Vraag ons naar de mogelijkheden en de tarieven.

Dit wordt u o.a. geboden:

• Bij aankomst in Zuid Afrika wordt u opgehaald op de luchthaven
• U logeert in een studentenhuis in Woodlands, Mitchell’s Plain waarbij de studenten en de vrijwilliger samen tijd doorbrengen en van elkaar kunnen leren
• Tijdens het verblijf worden ontbijt en diner voor u verzorgd
• U maakt kennis met de omgeving en bezoekt de projecten die door ons gesteund worden
• City tour door Kaapstad
• De mogelijkheid om het weekend vrij te besteden  

 

FFTSA

FTTSA (Fair Trade in Tourism South Africa) is een onafhankelijke organisatie die eerlijk en verantwoord ondernemen van toeristische bedrijven in Zuid-Afrika erg aanmoedigt. Het FTTSA handelsmerk is de eerste in de wereld dat dient als een onafhankelijk symbool voor eerlijkheid in de toeristische reisbranche.

FTTSA reikt het handelsmerk uit aan ondernemingen, die door een strenge controle hebben kunnen aantonen dat ze aan de eisen, die FTTSA aan verantwoord toeristisch ondernemen stelt, voldoen.

De strenge criteria, waar deze bedrijven aan moeten voldoen, hebben betrekking op de volgende onderwerpen:
• eerlijke lonen en arbeidsvoorwaarden, eerlijke werkzaamheden, transacties en verdeling van de behaalde
voordelen.
• het ethisch verantwoord ondernemen
• respect voor mensenrechten, cultuur en milieu

Bij eerlijke handel in de reisbranche gaat het erom dat de bevolking wiens land, natuurlijke rijkdommen, arbeid, kennis en cultuur voor toeristische doeleinden worden gebruikt ook daadwerkelijk profijt heeft van het toerisme.

Bedrijven die in aanmerkingen willen komen voor het FTTSA handelsmerk, krijgen erkenning voor bijvoorbeeld het kopen van lokale producten en diensten, het ontwikkelen van kennis en bewustzijn bij de lokale bevolking, het bewust zijn van de gezondheid en HIV/aids, milieu educatie en het, zowel economisch als sociaal, ondersteunen van de lokale gemeenschap.

Het gebruik van het handelsmerk wordt streng bewaakt door FTTSA medewerkers om de hoge standaard te bewaren en de effectiviteit als marketinginstrument zo groot mogelijk te laten zijn.
REISINFORMATIE

Vluchtinformatie
Autoverhuur
Garantie
Een reis boeken
Algemene Voorwaarden