De kuststrook die op een weelderige tuin lijkt.

Schitterende landschappen en uitgestrekte stranden maken van de zuidkust een geliefd vakantiegebied.

Elk plaatsje in deze kuststreek heeft zijn eigen karakter en eigen bijzonderheden.

Hermanus is bijvoorbeeld de ideale plek om in het voorjaar vanaf het land walvissen te observeren en de uitnodigende stadjes langs de tuinroute, van George over Wilderness en Knysna tot aan Plettenberg Bay, betoveren de bezoekers door hun aantrekkelijke mengeling van cultuur en natuur.

George is de grootste plaats van de Tuinroute. De stad is ontstaan in 1811 in het prachtige landschap aan de voet van de Outeniqua Mountains. Liefhebbers van spoorwegen krijgen hier de kans om een rit te maken met een van de laatste stoomtreinen van Zuid-Afrika, de Outenique Choo-Tjoe. De trein tuft heen en weer over het in 1928 aangelegde traject tussen George en Knysna. De route voert langs prachtige kustgebieden en over de brug over de Kaaimaans River.

Knysna is prachtig gelegen in het hart van de Tuinroute aan een grote, beschutte lagune. Er zijn veel leuke curiosa- en souvenirwinkeltjes en veel goede restaurants. Er heerst een gezellige bedrijvigheid.

Rond Knysna bevinden zich uitgestrekte bossen. Het plaatsje wordt overheerst door de Knysna Lagoon met de Knysna Heads. Dit zijn indrukwekkende rotspunten die de ingang van de lagoon vanuit de zee flankeren.

Knysna is tevens het centrum van de Zuid-Afrikaanse oesterteelt. Hier worden één van de beste kwaliteit oesters in de wereld geproduceerd.

Plettenberg Bay is een kleine vissersplaats en is uitgegroeid tot het meest exclusieve vakantieoord van Zuid-Afrika en de populairste badplaats van de tuinroute met zijn prachtige stranden, helder water en imposante bergen op de achtergrond.